Far far away , Kamchatka

Dit was meer dan een fotografie reis het was een avontuur , Kamchatka het land van vulkanen en beren .

Om naar Kamchatka te geraken moesten we eerst via Moskou , daar hebben we 2 dagen verbleven , we hebben in deze extreme proper stad rond gelopen en gefotografeerd . Voor mij niet gemakkelijk , straatfotografie en architect fotografie is een stijl apart .  Maar ik heb me niet laten kennen en bekeek de mensen als Wildlife 🙂 . We hebben enkele metro stations afgegaan , hier mijn resultaten ervan, allemaal met fisheye lens getrokken .

 

Na 2 dagen Moskou was ik blij om naar Kamchatka te kunnen vertrekken , op naar het natuur , 9u later komen we aan in Petropavlovsk de hoofdstad van Kamchatka .

De volgende dag zaten we op de boot , we hadden het geluk om Orkas tegen te komen ( spijtig genoeg geen goede foto’s van) . Maar daar en tegen prachtige landschappen en in sommige fjorden zaten ook zeeleeuwen en gevlekte zeeleeuwen , hier gingen we met de zodiak dichter bij . We bleven slapen op de boot in een mooie fjord die in de ochtend prachtig was door de mist en wolken. Toen hoorden we dat de motor van de boot in panne was , het onderdeel moest via een andere boot naar ons komen , we zaten vast op een prachtige locatie  . Die avond is het onderdeel er geraakt en geïnstalleerd , om geen tijd meer te verliezen zijn we die nacht terug gevaren in zeer ruw zee .

In de ochtend waren we terug in Petropavlovsk , vlug verfrissen en onze volgende trip stond klaar . Met een truck gingen we kamperen aan de voet van de Mutnovsky vulkaan , vlug onze tent opzetten en dan de Mutnovsky op wandelen . Met de wandelstokken en fotomateriaal in de hand waren we der klaar voor . Het eerste deel van de vulkaan zaten we in de mist maar later op de dag werd het klaar en hadden we prachtig zicht op de kleuren van de rotsen . Ik ben nu 2m groot maar ik voelde me zeer klein in deze omgeving 🙂 . Om deze omgeving vast te leggen op foto was niet gemakkelijk , zo veel abstracte figuren in de rotsen .

Na de vulkaan op te klimmen en een warme maaltijd in het tenten kamp waren we uitgeput . In de ochtend zijn we naar de kamtsjatkamarmot of Black Capped marmot die niet ver van de kamp zaten geweest , zelfs met 15 man zijn we zeer kort bij deze leuke dieren kunnen komen .

Toen we terug waren was alles klaar om terug in te laden in onze truck en op naar de volgende berg . Dit was de Gorelaya vulkaan , deze was volledig in de mist te doen , eens boven hadden we geen zicht in de krater maar foto’s in de mist kunnen ook leuk zijn.

De volgende dag was het de bedoeling om naar de beren te gaan , dit moest met de helikopter maar door het slechte weer ( mist) kon de helikopter niet vertrekken . 😦

Voor de mensen van Kamchatka is er een plan A maar geen plan B , na even zoeken en organiseren gingen we eerst naar een strandje en dan naar een waterval .

Volgende dag hebben we wel geluk , de helikopter kon vetrekken 🙂 , op naar de beren !!

 

Wat een locatie , eens aangekomen en ons geïnstalleerd hebben in een prachtige chalet konden we direct wandelen tussen de beren . Met 2 wachters en bepaalde regels , vrouwen eerst dan de mannen , mochten we vertrekken . Beetje verder op gingen we in een kooi waar de beren volop zalm aan het vangen waren vlak voor ons . Hier hebben we 2 uurtje onze kaartjes vol kunnen trekken . Daarna hadden we nog tijd om een wandeling te doen in de beren territorium langs een rivier, we wandelen wel soms op 5 meter van een beer die rustig verder deed met zoeken naar de zalm . 2de dag gingen we iets verder wandelen naast een rivier waar we enkele jonge beren zagen met moeder . Na de lunch tussen de beren zijn we terug naar de kooi gegaan om nog meer prachtige shots te maken . Op de derde dag konden met een bootje naar andere locatie om beren te spotten vanaf het water . Dat was een ervaring tussen de beren !!

hier ook een video van een beer die een zalm vangt

 

Na de middag kwam de helicopter terug ons ophalen maar eerst via enkele stops aan hotsprings . Ik ben als enigste in de hotspring gesprongen , amai was dat heet . Zo zijn we terug gebracht aan ons hotel in Petropavlovsk .

De volgende dag konden terug met de heli naar de valei van de geisers , super mooie kleuren . Tijdens de helikopter vlucht konden uit het raampje enkele foto’s nemen .

De tijd gaat snel , laatste dag is er , nog eens een wandeling op een berg met prachtige uitzichten op de Avachinsky en de Koryaksky vulkaan . Bij het terug wandelen kwamen we nog enkele grondeekhoorns tegen die zeer kort bij kwamen .

We hebben uiteindelijk schitterend weer gehad , ginder in Kamchatka is het weer zeer moeilijk te voorspellen . Ik was ook vertrokken met het gedacht dat dit meer een avontuur ging zijn dan een fotografie reis , het was beide maar iets meer avontuur !

Dank aan de super leuke groep , onze gids/tolk Christina , onze gids op de vulkanen Oleg , onze 2 koks ( namen vergeten ) en de chauffeurs .

 

 

 


4 comments


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s