Camargue , Drijfhutfotografie

Een weekje Frankrijk in de streek Camargue , samen met DeWereldZien.be onderleiding van Ann Coppens ben ik met 3 andere natuurliefhebbers aan drijfhutfotografie gaan doen. Met deze vorm van fotografie kan je op oog hoogte dicht bij de dieren komen .

We verbleven bij 2 gemotiveerden mensen die veel kennis hadden van de streek en ook lekker gezond eten klaar maakte .

Onderweg naar ginder hadden we al door dat het warm gaat worden , het was op een moment 44° in de zon . De eerste avond zijn we gaan zien op welke vijvers we allemaal kunnen drijven . Voor zonsopgang zijn we aan de vijver en springen we in onze waadpak  en zo in de drijfhut , voorzichtig voortbewegen tot je kort bij een vogel kwam en dan maar klikken . Tegen 9 a 10u moesten we er uit vanwege de warmte in de hut , het was niet meer uit te houden . S’avonds konden we terug in de drijfhut tot zonsondergang .

Dit hebben we bijna elke dag gedaan maar om onze knieën en rug te sparen zijn we één avond naar het Parc Ornithologique de Pont de Gau geweest , in dit park zitten veel flamingo’s waar je heel kort bij kunt . Ze worden daar gevoederd , vandaar zijn ze niet schuw . Het is geen dierenpark want alle dieren kunnen vrij weg vliegen. De volgende dag hadden we afspraak om bij zonsopgang op het strand met de Camargue paarden een shoot te doen , die avond hadden we ook met een grotere groep paarden en ruiters een shoot waar de paarden door het water konden lopen .

Als je in de drijfhut zit kan je echt genieten van de vogels en dieren die er in zitten , op een ochtend was ik aan het wachten tot de vogels kwamen , hoorde ik plots geplons een beetje verder als mij , eerst dacht ik dat dit één van men reisgenoten was in haar drijfhut maar dat was het niet . het geplons kwam dichter bij en het waren 3 everzwijnen die voorbij getrippeld kwamen .

Hier een lijst van soorten vogels en dieren die ik tegen kwam :

Steltkluut , Zwarte Ruiter , Blauwe Reiger , Kleine Zilverreiger , Grote Zilverreiger , Koereiger , Kwak , Purperreiger , Bosruiter , Oeverzwaluw , Flamingo , Bijeneter , Hop , Spreeuw , Everzwijn , Beverrat , Ijsvogel , Eekhoorn en nog soorten die ik niet meer weet.

 

 


2 comments


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s