Farne Island 2017

Ben onlangs terug naar de Farne eilanden geweest . Dit jaar samen met top fotograaf Ann Coppens van DeWereldZien.be die deze reis organiseerde . Samen met 3 vrouwen waaronder Ann heb ik men mannetje moeten staan 🙂 (grapje) , we hebben goed gelachen .

Met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle en een korte trip met de auto kwamen we aan in Seahouses . Net aangekomen en direct de boot op naar Inner Island om in actie te schieten . Eerste dag hadden we mooi weer .  Prachtig om de Papegaaiduikers bezig te zien.

Door het slechte weer op dag 2 , wind en regen, konden we niet op Staple Island in de ochtend. We hebben ons dan maar bezig gehouden met Eider eenden die in Seahouses rond hingen . We hoopte om in de namiddag wel geluk te hebben om nog eens naar Inner Island te mogen maar door hevige wind was dit te gevaarlijk . Je moet weten dat Staple open is in de voormiddag en Inner in de namiddag zodat de vogels ook hun rust kunnen hebben . Maar niet getreurd , we zijn dan maar landschappen gaan doen , zelfs tot in Schotland zijn we gereden ( ver was het niet) , Prachtige kustlijn in Engeland en Schotland.

Dag 3 , weer geen geluk voor Staple Island , te veel wind, je moet weten Staple Island is moeilijker om aan te meren en op het eiland te geraken. Maar in de namiddag konden we langer op Inner Island .

Dag 4 mochten we in de ochtend alvorens we terug huis waars moesten nog een boot tochtje doen om zeehonden en alle ander vogels te kunnen fotograferen vanuit de boot .

Dank aan men mede reizigers Ann, Riet en Catherine voor de leuke vakantie.

 

20170611-Farne Island 2017-8


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s