Fotohutten in Frankrijk

Op men werk hebben we elk jaar 1 week waar het bedrijf de deuren sluit , dit is altijd laatste week van Juli . In de zomer heb ik het elk jaar moeilijk om te fotograferen , geef mij maar Herfst , winter en lente . Dus ik op zoek wat ik in die week kan doen en toen viel ik op de site van Glenn Vermeersch , daar kon je hutten huren in Frankrijk .

Samen met Catherine , Riet en Brenda ging ik naar Frankrijk in de streek Aude waar de hutten staan .

Hutten fotografie is een goei manier om vogels en andere dieren gemakkelijker te fotograferen en te observeren zonder veel storing .

We hadden een leuk huisje gehuurd voor de ganse week , de eerste dag hadden we afgesproken met Phillipe Van Der Steichel een Belgische fotograaf die ginder de hutten beheerd . We hadden 7 hutten ter beschikking , eens we een planning hadden gemaakt verdeelde we ons per 2 en gingen we de eerste 2 hutten in .

De eerste hutten was de poel hut en de karrenhut , hier waren het vooral de kleine vogels . Van Huismus tot zomertortel en alles er tussen .

Volgende dag stonden de Gieren op het programma , de Vale Gier en de Aasgier waren die dat daar het vaakst kwamen , soms kwam er ook eens de Rode wouw voorbij . Het was er lekker warm in de hut 🙂 , 30 graden en volle zon op de hut 🙂 .

We hadden ook de bijeneter hut te beschikking , de eerste 2 keer waren geen succes pas bij de laatste keer proberen hadden we deze prachtige vogels voor de hut.

Een kennis van Philippe had ook een hut op zen terrein en daar was de steenmarter het doel . Voor dit dier moet je in de late namiddag de hut in en tegen val avond was de steenmarter familie op de setting . Doormiddel van speciaal licht kon je het dier de ganse nacht fotograferen . Prachtig om mee te maken , mooi dier .

De laatste 2 dagen gingen we naar Plateau de Sault , een hut die iets verder van Philippe zijn thuis stond , 45min met de auto. Prachtige landschappen op Plateau de Sault , je zag enorm veel roofvogels vliegen en de eerste dag toen we naar de hut gingen zagen we in de verte een wilde kat lopen , wat een waarneming. Na lang wachten hebben we 5 rode wouwen en 4 Zwarte wouwen voor ons hut gehad . Ook kwam de vos eens een kijkje nemen .

Het was een prachtige week fotografie , we hebben het geluk gehad om alle weersomstandigheden te hebben , van mist en regen tot 30 graden volle zon.

Met dank aan Riet , Catherine en Brenda voor de gezellige week .

Hier een lijstje van alle vogels die we gezien hebben :
Koolmees , Vink , Cirlgors , Gaai , Europese Kanarie , Grote Lijster , Zomertortel , Groenling , Putter , Huismus , Ringmus , Grauwe Gors , Zwarte Roodstaart , Boerenzwaluw , Turkse Tortel , Spreeuw , Aasgier , Vale Gier , Kuifmees , Kneu , Pimpelmees , Bijeneter , Zwarte Wouw , Blauwe Kiekendief , Rode Wouw , Zwarte Kraai , Veldleeuwerik , Ekster , Grauwe Klauwier , Raaf , Kuifmees , Spotvogel

Hier de foto’s.


Eén reactie


Plaats een reactie